END POLIO NOW


Verdens Poliodag – for en poliofri verden 

På Verdens Poliodag, 24.oktober 2019, hadde Raufoss Rotaryklubb stand på Amfi Raufoss, med salg av pins «END POLIO NOW» til inntekt for Rotarys PolioPlus-program.  Tilsammen ga dette nesten kr 10.000,- som i sin helhet går til bekjempelse av polio. Takk til alle som kjøpte vår pin.

                                                               

Det er ikke tilfeldig at Verdens Poliodag er på samme dag som FN-dagen.

Rotarys PolioPlus-program et lysende eksempel på prestasjoner som er muliggjort gjennom samarbeid mellom FN og frivillige organisasjoner."  Dette uttaler FNs generalsekretær Kofi Annan om innsatsen for en poliofri verden.  Rotary er grunnlegger av Global Polio Eradiction Initiative, der flere frivillige organisasjoner, bl.a. WHO og UNICEF også bidrar med sin innsats. Bill Gates Foundation donerer det doble beløpet av det Rotary bidrar med.  Det betyr at dersom du kjøper en pins for hundre kroner, dobler Bill Gates, slik at det blir 300 kroner til vaksinering av barn!

 

Polio er en sykdom som dreper og lammer barn. Å utrydde polio er et vanskelig og tidkrevende arbeide. For 30 år siden var det 40 nye tilfeller i timen. Nå er det under 100 i året.  Vi vet ikke når det siste barnet vil bli smittet, men Rotary har som mål å vaksinere slik at polio blir utryddet. Vi er 99% nær målet, men det er den siste prosenten som er mest krevende. Innsatsen fra Rotary til nå er 1,8 mill. dollar.    Det er nødvendig å vaksinere 430 mill. barn/ungdom årlig. Vaksinasjonen er dråpevaksine og blir utført av helsepersonell, knyttet til Rotary, over hele verden.  Det kan bli 200.000 nye tilfeller årlig i løpet av 10 år hvis vi ikke vaksinerer / revaksinerer!

Vaksinering mot polio startet i 1979 da Rotary introduserte 3 H prosjektene: Health – Hunger – Humanity og ga poliovaksine til 6000 barn på Filippinene.  Siden 1985 er 2,5 mill. barn i 122 land vaksinert mot polio. I 2019 er det kun 3 land, Afganistan, Pakistan og Nigeria, som har tilfeller av polio, vi er 99% nær målet om en poliofri verden. Nigeria kan snart regnes som poliofri.

 Polio er bare en flyreise unna! Effekten av vaksinen varer i 10 år, derfor er det viktig at alle blir revaksinert etter 10 år. Du kan være smittebærer uten selv å få sykdommen.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Brubakken, Frivilligsentralen
Adresse: Storgata 27
Postnummer: 2830
Sted: Raufoss
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtested i Juli og halve august alternerer hos medlemmer.

Place content here

Klubbmøte
24. mai 2022, 19.00 - 20.00

3 min. v/Jon Stokke "My Rotary" Rotary Internatio ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...