KULTUR - UKULTUR - LIVSGLEDE


KULTUR OG UKULTUR


 Britt fortsette med kveldens 3-minutter om kultur og ukultur, og hadde flere gode     synspunkter rundt begrepene. Kultur defineres som de verdier og normer som gjelder i et   samfunn eller grupper. Kulturen sitter i veggene, i det vi gjør og ikke gjør. Setter vi en u   foran kultur, får vi ukultur. Vår kommune er beskyldt for ukultur i forbindelse med   hjemmetjenesten. Vi har hørt at kvinner i fiskerinæringa forteller om ukultur og   trakassering i fiskebåtene. Stortingsmenn som gir seg selv fordeler. Fotballpresident Lise   Klavenes tok et kraftig oppgjør med ukulturen i den internasjonale fotballen. Dette fikk   hun Fritt Ords Honnør for. Det er ingen snarvei til en bedre kultur. Du ser det ikke fra dag   til dag, men etter en stund kan du merke at det har skjedd noe.


                                                                                                                           

   


LIVSGLEDE

Margrethe Vang Nedregard holdt glimrende innlegg om Livsglede.

Først fortalte hun litt om sin bakgrunn, oppvekst og utdannelse som var preget av sang og musikk. 10 års deltakelse i Oslo Gospel choir. En opplevelse var det å synge på slottet i sølvbryllupet til kronprinsparet. Hun fortalte om flere episoder hvor sang utløser følelser og harmoni. 

Ved sang for eksempel til små barn utvikles ikke bare hjernens språksenter, men også de sensoriske sentra. Det er forskning på at når vi synger sammen så oppnås samme hjerterytme hos deltagerne. Sangen bryter ned broer og forsoner mennesker. I 2010 begynte hun som leder i V.Totens trosopplæring. Vi må få bukt stemmeskam, men synge og hente fram og toner. 

Et sprudlende innlegg hvor hun fikk oss med på å synge flere viser og få fram livsglede i oss alle. 

Tror de fleste av oss gikk hjem fra møte med litt større optimisme og et smil om munnen. 

Takk til Margrethe.


 


 
Velkommen til Fugleparken.

11. mai 2022

Velkommen til Fugleparken.

Tradisjonen tro gjør medlemmene i Raufoss Rotaryklubb en god innsats i Fugleparken med rydding og vedlikehold. Med god arbeidslyst skal parken skinne til 17. mai og for sommerens mange besøkende.....

Et trygt samfunn – der alle tar ansvar.

5. mai 2022

Et trygt samfunn – der alle tar ansvar.

President Åshild ønsket gjester, medlemmer og foredragsholder til kveldens møte og tente lys for Vennskap, Fred og for det Ukrainske folk.
3 min var ved Jan Ø. Bark. Han hadde samme tema som resten av møtet: Beredskap.......

KULTUR - UKULTUR - LIVSGLEDE

21. april 2022

KULTUR - UKULTUR - LIVSGLEDE

President Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap, og for Ukraina og leste 4-spørsmålsprøven. Britt fortsatte med kveldens 3-minutter om kultur og ukultur. Kvelden foredrag: Et glimrende innlegg om Livsglede.....

Om Sjømannskirken -  fortalt av en "veteran".

6. april 2022

Om Sjømannskirken - fortalt av en "veteran".

Nils Terje Tangnes har flere perioder gjennom årene som medarbeider i en rekke Sjømannskirker. Da deltar han tildels som frivillig medarbeider med oppgaver i vertskapet. Presidenten takket for at han deler bilder og fortelling fra sine opphold. .

Ås kirke "Hundreåring med middelaldersjel"

23. mars 2022

Ås kirke "Hundreåring med middelaldersjel"

Raufoss Rotaryklubb la sitt møte til Ås kirke, Bøverbru denne tirsdagen.
Tidligere sogneprest Gunnar Finstad tok utgangspunkt i jubileumsboka om Ås kirke, «100-åring med middelaldersjel». Klikk på overskrift, mer......

Vin og osteaften

21. mars 2022

Vin og osteaften

Vi kom til et pyntet møtelokalet og bordene var dekket med flotte osteanretninger. Etter en fordrink, ønsket president Aashild oss velkommen og tente lys for Fred og Vennskap. Et lys for de lidende i Ukraina ble også tent. Klikk på overskrift, mer......

Kirsten Schjerven tildeles Paul Harris for sin innsats i klubben

20. mars 2022

Kirsten Schjerven tildeles Paul Harris for sin innsats i klubben

Kirsten ble medlem i Raufoss Rotaryklubb i 2011 har vært en engasjert pådriver i prosjekter og i klubbens drift. Takk til Kirsten for stor innsats.
.

"Hvorfor Kvinnedagen" - et retorisk spørsmål til Eli Natvig

2. mars 2022

"Hvorfor Kvinnedagen" - et retorisk spørsmål til Eli Natvig

Eli Natvig er en ihuga kvinnesakskvinne og vi ønsket hennes "begrunnelse" for at 8.mars er like nødvendig. Hun begrunnet dette på en engasjert og kunnskapsbasert måte. Svaret ble JA, VI TRENGER FORTSATT KVINNEDAGEN!
(Klikk overskrift og les mer)

Hunnselvas venner og elve-prosjektet

24. februar 2022

Hunnselvas venner og elve-prosjektet

Hennings Lindseth Åmot fortalte om Hunnselvas venner og elve-prosjektet de arbeider med. Hunnselva er nevnt i Snorres kongesagaer som Hune Å. Hune skal kanskje betyr jakt eller område hvor det er god jakt......

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap

18. februar 2022

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap, og hun leste noen ord om hva som forventes av oss som rotarymedlemmer. Hovedtemaet ble viet Rotarys egoforedrag ved Brit E. Napstad. (foto)

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Brubakken, Frivilligsentralen
Adresse: Storgata 27
Postnummer: 2830
Sted: Raufoss
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtested i Juli og halve august alternerer hos medlemmer.

Place content here

Klubbmøte
24. mai 2022, 19.00 - 20.00

3 min. v/Jon Stokke "My Rotary" Rotary Internatio ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...