Hunnselvas venner og elve-prosjektet

Først viste han oss en liten filmsnutt kalt Fra husmannsplass til verdensrommet
Tidlig grodde det opp industri langs hele elva, fra kverner, sagbruk, garveri, fargeri, Gjøvik Glassverk i1807, Mustad i 1873, Rødfossen tændstikkfabrikk, patron fabrikk mm. Kverna på Kværnum som Rotary besøkte sist sommer står på sin opprinnelige og gamle plass. 
Hunnselvas venner har gjort en formidabelt arbeid. Rydder stier, har en flott hjemmeside, stor database, turguide, 10 infoplakater langs stien fra Eina og nordover. Det blir lagt vekt på hvor viktig denne elva har vært, en lokalhistorie som må bli kjent for innbyggerne. 
De vil etter hvert drive kanoutleie, kultivere ørreten i elva. Nå pusses opp et gammelt hus ved utløpet av Reinsvolldammen. Her lages det rom for å ta imot skoleelever og andre besøkende, viktig med naturfagundervisning og lokal historie til skoleungdom. 

  


3 – min. med Anny hvor temaet var den pågående konflikten i øst.  

Henning ble takket av og fikk sitt velfortjente rotarylys. 

Korn-mølle langs Hunnselva.                                   

Anny hadde gjort et grundig forarbeide. Mange elementer som ikke kommer så tydelig fram i alle media. Det er en stor uenighet også innad i Ukraina. Skal man gå mot øste eller vest? Ukraina er nabo både til Russland og EU. EU-tilhengere er det flest av i de vestlige deler, mens i øst tror de mer på Russland. 

I 2016 ble deler av Donetsk og Luhansk overtatt av prorussiske styrker. Ukraina fikk tilbud om Natomedlemskap, men da måtte de avskrive Russland. I Ukraina bor det  en stor del etniske russere (ca. 20%), og da parlamentet ville ha bare et språk, ble det bråk igjen. Men det tyngste elementet for all uroen er at russerne ser alvorlig på at Nato kan rykke østover med et eventuelt Ukrainisk medlemskap.


 
Velkommen til Fugleparken.

11. mai 2022

Velkommen til Fugleparken.

Tradisjonen tro gjør medlemmene i Raufoss Rotaryklubb en god innsats i Fugleparken med rydding og vedlikehold. Med god arbeidslyst skal parken skinne til 17. mai og for sommerens mange besøkende.....

Et trygt samfunn – der alle tar ansvar.

5. mai 2022

Et trygt samfunn – der alle tar ansvar.

President Åshild ønsket gjester, medlemmer og foredragsholder til kveldens møte og tente lys for Vennskap, Fred og for det Ukrainske folk.
3 min var ved Jan Ø. Bark. Han hadde samme tema som resten av møtet: Beredskap.......

KULTUR - UKULTUR - LIVSGLEDE

21. april 2022

KULTUR - UKULTUR - LIVSGLEDE

President Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap, og for Ukraina og leste 4-spørsmålsprøven. Britt fortsatte med kveldens 3-minutter om kultur og ukultur. Kvelden foredrag: Et glimrende innlegg om Livsglede.....

Om Sjømannskirken -  fortalt av en "veteran".

6. april 2022

Om Sjømannskirken - fortalt av en "veteran".

Nils Terje Tangnes har flere perioder gjennom årene som medarbeider i en rekke Sjømannskirker. Da deltar han tildels som frivillig medarbeider med oppgaver i vertskapet. Presidenten takket for at han deler bilder og fortelling fra sine opphold. .

Ås kirke "Hundreåring med middelaldersjel"

23. mars 2022

Ås kirke "Hundreåring med middelaldersjel"

Raufoss Rotaryklubb la sitt møte til Ås kirke, Bøverbru denne tirsdagen.
Tidligere sogneprest Gunnar Finstad tok utgangspunkt i jubileumsboka om Ås kirke, «100-åring med middelaldersjel». Klikk på overskrift, mer......

Vin og osteaften

21. mars 2022

Vin og osteaften

Vi kom til et pyntet møtelokalet og bordene var dekket med flotte osteanretninger. Etter en fordrink, ønsket president Aashild oss velkommen og tente lys for Fred og Vennskap. Et lys for de lidende i Ukraina ble også tent. Klikk på overskrift, mer......

Kirsten Schjerven tildeles Paul Harris for sin innsats i klubben

20. mars 2022

Kirsten Schjerven tildeles Paul Harris for sin innsats i klubben

Kirsten ble medlem i Raufoss Rotaryklubb i 2011 har vært en engasjert pådriver i prosjekter og i klubbens drift. Takk til Kirsten for stor innsats.
.

"Hvorfor Kvinnedagen" - et retorisk spørsmål til Eli Natvig

2. mars 2022

"Hvorfor Kvinnedagen" - et retorisk spørsmål til Eli Natvig

Eli Natvig er en ihuga kvinnesakskvinne og vi ønsket hennes "begrunnelse" for at 8.mars er like nødvendig. Hun begrunnet dette på en engasjert og kunnskapsbasert måte. Svaret ble JA, VI TRENGER FORTSATT KVINNEDAGEN!
(Klikk overskrift og les mer)

Hunnselvas venner og elve-prosjektet

24. februar 2022

Hunnselvas venner og elve-prosjektet

Hennings Lindseth Åmot fortalte om Hunnselvas venner og elve-prosjektet de arbeider med. Hunnselva er nevnt i Snorres kongesagaer som Hune Å. Hune skal kanskje betyr jakt eller område hvor det er god jakt......

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap

18. februar 2022

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap

Åshild åpnet møte med å tenne lys for Fred og Vennskap, og hun leste noen ord om hva som forventes av oss som rotarymedlemmer. Hovedtemaet ble viet Rotarys egoforedrag ved Brit E. Napstad. (foto)

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Brubakken, Frivilligsentralen
Adresse: Storgata 27
Postnummer: 2830
Sted: Raufoss
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtested i Juli og halve august alternerer hos medlemmer.

Place content here

Klubbmøte
24. mai 2022, 19.00 - 20.00

3 min. v/Jon Stokke "My Rotary" Rotary Internatio ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...